Who's got balls

#25 A Klasszikus!

5-5 érv a két csapat győzelme mellett

2017. december 23. - Bento Luccio

Ez az igazi karácsonyi ajándék. Minden párharcok legnagyobbika. Az ősz legjobban várt rangadója. Két ősi rivális egymással szemben. Itt nem számít, hogy ki milyen formában érkezik a meccsre, mit mutatnak a számok. Itt nincs esélyesFordulatosabb, mint a Stark és a Lannister-ház közötti vívódás. Összetettebb, mint Trump harca a globális felmelegedés ellen. Keményebb, mint a "Magdi anyus vs lépcső" találkozás. Real Madrid - Barcelona, az igazi klasszikus!

25cov.jpg

Nyer a Real, mert...


...Ernesto Valverde edzői pályafutása alatt még sosem tudott győzni Zizou, és az ő Madridja ellen. 5-0 a részeredmény a menedzserek csatájában. Ernő a Bilbao irányítása során kikapott 3 alkalommal, majd idén augusztusban kétszer a Spanyol Szuperkupában a Barcelonával. Bár nyilván a baszk alakulat jóval szerényebb lehetőségekkel rendelkezik a fővárosiaknál, a katalánok pedig még nagyon nem voltak kész fejben a nyár végén, mégis Zidane csapatai eddig felkészültebbek voltak.

...Ronaldo elkezdte termelni a gólokat. Talán már nem kell éjszaka háromszor pelust cserélni az ikreknek, és Cé tud pihenni? Esetleg megtalálta az ideális góllövő frizkót? Vagy Ramosszal kibékültek? A lényeg, hogy a portugál csillag utolsó 7 meccsén 8-szor volt eredményes - minden sorozatot figyelembe véve. Valami megindulni látszik, és még közel 33 évesen is láthatunk tőle csodákat.

...a porcelánbaba visszatér. Gareth Bale-nek a 2013-as Spanyolországba költözése óta 12 különböző sérülése volt, ezek miatt 62 meccset kellett kihagynia. Ez sok. Persze ez őt frusztrálhatja a legjobban, és a wales-in lehet is látni, hogy ő minden héten ott lenne a pályán, ha tehetné. Mégis az az érzésem, hogy az elkötelezettsége kevés, és talán az utolsó Bernabéuban játszott Clásico-ja lesz a szombati.
Zidane helyében a kezdőbe raknám Bale-t, egyrészt mert a jobb szélen Alba felfutásai után maradhat üres tér, másrészt túl nagy a fizuja ahhoz, hogy egészséges állapotában a padon csücsüljön.

balememe.jpg

...a gránátvörös-kékek középső védelme elég szellős. Bár a baszk vezetőedző fantasztikusan rakta össze a Barcelona védelmét erre a szezonra - 16 meccsen 7 bekapott gól -, Umtiti kiesése után a Piqué-Vermaelen páros első ránézésre nem tűnik életbiztosításnak. Miután Vermaelen valószínűleg jobb kapcsolatot ápol az orvosi stábbal, mint akármelyik csapattársával, így ez lesz a belga első klasszikusa. Piqué pedig ebben a szezonban inkább házasságának rendberakásával, és a katalán függetlenségi kampánnyal volt elfoglalva, ezt a pályán mutatott teljesítménye is igazolta. Nem lesz nagy kedvenc a Santiago Bernabéuban, és ez gyengébb produkciót eredményezhet. Nem látom ebben a duóban azt az erőt, ami képes lenne egész mérkőzésen megfékezni a Real gólra éhes támadóit.

...Casemiro 90 percen keresztül fogja moleszt(er)álni Messit. Az argentin idén egy sorral hátrébb játszik, sokkal több szerep jut számára a játék szervezésében, mint korábban. Ezen a poszton Casemiroval kell majd szembenéznie, aki a liga egyik legjobb védekező középpályása, és képes lehet nagy részben kivonni a katalánok tízesét a játékból. Ha ez megvalósul, úgy a Barca támadási lehetőségei szignifikánsan zuhannak majd. A brazil szerepe védekezében kulcs fontosságú, ráadásul támadásban a rögzített helyzeteknél is figyelni kell majd rá, mert a labda rendre jó helyre pattan tovább a buci fejéről.

Nyer a Barca, mert...


...lehet, hogy a védőkön túljutnak Ronaldoék, de ter Stegenen nem tudnak majd fogást találni. A német kapus már a Valencia-Barca beharangozójakor is egyértelmű előnyt jelentett Messiék számára, és ez így van ezúttal is. Őrült formában véd a srác még mindig, plusz higgadtan szervezi a hátsó alakzatot, a világ 3 legjobb formában lévő kapusa közé gond nélkül befér. (Ha esetleg Neuer nem tér vissza a vébéig, megvan a remek utód, így remélhetőleg Joachim Löwnek nem kell majd tehetetlenségében a heréjét szagolgatnia.)

...cúnya kisz hobbitka mindig megtalálja az utat a gólszerzéshez. Messi 30 éves korára talán még jobb lett, mint valaha. Már nem az a srác, aki a szélen végigrobog, és az őrült gyorsaságával senki nem képes felvenni a versenyt. Többet játszik a pálya belsején, kiszolgálja passzokkal a társait, és egy-egy középső megindulással bontja meg az ellenfél védelmi vonalát. A bajnokságban elért 15 találatával magabiztosan élen áll a góllövő listán. Ráadásul ugyanennyiszer találta el a kapufát is az idény során, szóval ha egyszer a szerencse is mellé állna...

...Paulinho bármikor képes úgy belebotlani a labdába, hogy az a hálóban kössön ki. Az idei átigazolási időszak legszebb sztorija a brazilé. Ő az, akit a suliban utolsónak választottak mindig tesin, a fekete bárány, a család büdös gyereke. Paulinhot senki nem várta Barcelonába, senki sem értette, hogy mi szükség van rá. Odaadásával, és folyamatos hajtásával megmutatta, hogy milyen értékes lehet az ő játéka a világ egyik legjobb klubjában. 6 gólt szerzett eddig a bajnokságban, miért ne növelné ezt a számot pont egy El Clásicon?

...Sergio Ramosnak nincs idegrendszere. Nem egy cérna tartja össze, hanem nincs. Idén már kétszer küldték le a gyepről idő előtt, mert képtelen nem őrült bika módjára védekezni. A Clásicokón már 5 pirosnál tart, teljes pályafutása során pedig 19-nél (!), ezzel ligarekorder. Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy korunk talán legjobb középhátvédje, aki BL-döntőkben szerez életmentő fejesgólt, aki kiválóan irányítja a teljes védelmet, hogy lehet ennyire... buta.

ramosmeme.jpg

...a két center közül a barcelonai a harapósabb mostanában (meg amúgy is). Benzema és Suárez is visszafogottabb teljesítménnyel, illetve kisebb sérüléssel kezdte az idei szezont. Viszont úgy fest, hogy az uruguayi játékában némi remény csillant fel az elmúlt hetekben. Utolsó 3 bajnokiján mindig sikerült betalálnia, összesen 4 góllal büszkélkedhetett. Benzema viszont nagyon nem találta az ideális cipőt idén ősszel. Eddig 2 gólnál jár a Ligában 10 összecsapáson, és egyre többen követelik már a távozását a fővárosból, de Zizou kitart mellette a szurkolók bánatára.

 

A Madrid számára kizárólag a győzelem elfogadható, más eredménnyel gyakorlatilag búcsút inthetnek a bajnoki serlegnek. Természetesen nagyon hosszú még a szezon, viszont a királyiak számára is lesznek belföldi kupakötelezettségek, illetve a BL-ben hasonlóan kemény ellenfelet kapott mindkét fél, így nem hiszem, hogy tavasszal vissza tudnának hozni egy esetleges 10+ pontos hátrányt.
A győztes kilétét egyáltalán nem látom. Viszont páratlan, jövőbelátó szemem 3 gólt lát 2-1 arányban elosztva. Hogy kinek lesz több, azt rátok bízom.
És még egyszer: ez az igazi karácsonyi ajándék, mehet mellé a szaloncukor, tökmag, szotyi, ebéd, kőbányai, de csak a meccs után állítsd fel a fát!

drsxgyyxkai2luk.jpg

 

(Forrás: whoscored.com, transfermarkt.com, squawka.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://whosgotballs.blog.hu/api/trackback/id/tr2913518369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása