Who's got balls

#23 Lebron, te vadállat!

2017. december 07. - Bento Luccio

Decemberben betöltöd a 33-at, de nem mondhatnám, hogy a korodnak megfelelően teljesítesz. Meglepő módon ugyanaz a folyton éhes ragadozó vagy, mint húszas éveidben voltál, sőt!  Nem is az a poén, hogy szinten tudod tartani a tudásodat, hanem hogy folyamatosan fejlődsz. Olyan, mintha évek óta "Benjamin Button különös életét" tanulmányoznád, és ez idő alatt kicsit át is változtál volna Brad Pitté. Ugye átadod ezt a földöntúli tudást a jövő generációinak?
23cov.jpg

Ugye megosztod majd a fiatalokkal, hogyan kell szálkás, funkcionális testet megalkotni? Mert bizony nem az a fontos, hogy minél hatalmasabb izomkolosszus légy, hanem hogy a core izomzatod tökéletesen igazodjon a terheléshez. Mindig az jut eszembe, ahogy Török Péter a túlsúlyodra hívta fel a figyelmet, és féltett a jövőbeni sérülésektől. Te hallgattál rá, és tuti biztos vagyok benne, hogy az ő javaslatára vágtál diétába 2014 nyarán, és alakítottad vékonyabbá, és könnyedebbé magadat. Ezzel elkerülted a durvább ízületi fájdalmakat, vagy akár komolyabb szalag roncsolódásokat. Plusz talán még jobb produkciót tudsz nyújtani az alapszakaszban, anélkül hogy látványosan rápihennél a PO-ra? Valami hasonlóról tett nyilatkozatot Channing Frye: "Ez egy 80%-os teljesítmény tőle. Támadásban és védekezésben is elkötelezett. Majdnem minden este tripla-duplát hoz, kiválóan dob, sokkal jobban lát a pályán, és egyszerűen szórakoztató számunkra a játéka. Kifejezetten ijesztő, amit csinál." Azaz még a saját csapattársaid sem látják, hol lehet a plafon számodra.
 

Volt egy kis teniszlaszti a könyöködön a nyár közepén. Fájt is. Erre reagálván egy picit változtattál a dobómozdulatodon, hogy a gyógyulásod idején is tovább tudj edzeni. Kiderült, hogy sokkal pontosabban tudsz az új formulával célozni, és esetleg közelebb kerülhetsz a hőn áhított 80%-os büntető hatékonysághoz - bár ez egyelőre csak 76% felé közelít. De nem csak a büntik terén lettél sikeresebb. Nem-nem, Lebron James vagy, te ennyivel nem elégszel meg. 43%-kal szórod idáig a triplákat... Korábban nem sikerült még 40% fölé sem tornáznod ezt a mutatót. Miért nem talált meg pár évvel ezelőtt ez a könyökfájás? Eddig nem volt még olyan szezonod, amikor meccsenként legalább 2 hármast berámoltál volna, most viszont 2.1-et átlagolsz. Kyle Korver szavai a fentieket illetően:

"Lebron egy igazi shooterré vált. Mármint, konkrétan shooter lett! Baromi jól dob. Az elmúlt évben rengeteget dolgozott az alapokon, és tényleg nagyon jó lett a dobása."

Nem rossz ezt hallani minden idők egyik legjobb triplázójának szájából. Kis kitérő: esetleg beszélnél Markelle Fultz-cal a dobás technika módosítást illetően? Tökre örülne.
És ezzel még mindig nem vagy készen. Még hagyján, hogy a gyűrű közelében 81%-kal fejezel be, bár ezt még a legnagyobb alley-oop gólemek is megirigyelnék. De hogy az effective FG%-od 64%, az már a kifejezetten a beteg kategóriába tartozik.
És ekkor válik érdekessé a korod. A 30-31 éves önmagadhoz képest idén 100 dobásból majdnem 10-zel többet értékesítesz. Ez brutális! Hasonlítsuk össze ezt a számot két hasonló képességű, relatíve ügyes játékoséval! (*A Lebron haterek élve elégetnek üzemmód ON*) Kobe Bryant és Michael Jordan nemhogy nem fejlődtek ebben a mutatóban pályafutásuk ezen szakaszában, hanem 5%-kal romlott mindkettejük hatékonysága (*Elégettek*). Ehhez még hozzá kell tenni, hogy még soha nem volt ember az NBA-ben, aki átlag 25 pontot, 5 asszisztot, 5 pattanót össze tudott volna hozni egy teljes idény során ilyen hatékonysággal 30 éves kora felett. Soha. A 30 év alattiaknál is csak 3 ilyen produkció volt: egyszer sikerült Steph Currynek, kétszer pedig neked, Lebron. Bumm!

flex.jpg
lebronwire.usatoday.com

Rengeteg mindent taníthatnál a mai fiataloknak az eddig említetteken kívül is. Joel Embiid kaphatna arról egy gyorstalpalót, hogy miként érhetnek el rekord mennyiségű megosztást a tweetjei. Ballék is el tudnának lesni egy-két trükköt tőled a korrekt brand kialakítás terén. Bármelyik srác kíváncsi lenne, hogy kell visszahozni egy 36 éves legendát a purgatóriumból, szóval tudsz te egy s mást.

Lebron, te egy vadállat vagy! De egy igen különös, intelligens fenevad. Egyre inkább kinövöd a buta nyilatkozatokat, és törekszel a remek csapatkémia kialakítására. GM-ként még van hova fejlődnöd, de idővel talán ebben is kivételes leszel. Habár nem tartozol a kedvenc játékosaim közé, szeretnélek még látni sok-sok nagydöntőben, mert egy ekkora legenda, mint te, rengeteg elismerést érdemel. Kérlek, ne hagyd meg ezeket a tapasztalatokat magadnak, hanem szórd szét legalább a fiaidnak, hogy lássunk még hozzád hasonló vadállatokat.

 

Forrás: stats.nba.com, basketball-reference.com
Borító: nba.com/cavs feldolgozva a WGB blog által

A bejegyzés trackback címe:

https://whosgotballs.blog.hu/api/trackback/id/tr4413436871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása