Who's got balls

#21 Az eddigi legnagyobb spanyol bajnoki!

Ez nem lesz egy lapos 0-0!

2017. november 25. - Bento Luccio

Barcelona - Valencia rangadót rendeznek vasárnap este a La Ligaban. Kétségkívül a két legkiemelkedőbb játékrendszer fog összecsapni egymás ellen. A legtöbb lőtt gól, a leglátványosabb egyéni, és csapatszintű produkciók, a legtöbb kapott dicsérő szó (pl itt, vagy itt, meg itt is), plusz egyik fél sem futott még vereségbe a bajnoki idény során. 20:00-ra fektesd le a gyereket, a kutya legyen túl az esti kakáláson, írd meg a beadandót, tökmaggal az öledben ülj le a kanapéra, és készülj fel az év eddigi legnagyobb derbijére! Négy szempont szerinti értékelés, és egy fogadási tipp is várja az olvasót. Miért lesz ez a meccs döntetlen?

21cov2.jpg

Védelem - Ide be nem rakod!

Marcelino és Valverde is azzal kezdte munkásságát az új csapatában, hogy helyrepofozta a védekezést. Egyik csapatot sem könnyű zavarba hozni ezen a fronton. Kérdés, hogy milyen hatást vált ki a valenciai vezetőedző, vagy éppen Piqué eltiltása a vasárnapi meccsre? Mindenesetre a Valencia hálóját ez idáig csak egyetlen hazai meccsen sikerült megzörgetni, illetve a Barca eddigi 6 idegenbeli meccsén csupán 2 gólt kapott.
A szélsőhátvédek szerepe elég hasonló mindkét oldalon: rengeteg támogatás érkezik tőlük a támadásépítésekbe, és nagyon agilisan, mozgékonyan játszanak. A Gaya-Montoya páros 4 gólpassznál tart, a túl oldalon Jordi Alba is épp ugyanennyivel rendelkezik - érdekesség, hogy mindegyiket Messinek osztotta ki.
Eddig egy erős döntetlenre lehetne kihozni a két védelmi egység összehasonlítását, viszont a kapus poszton a mérleg nyelve már a katalánok felé billen. Bár a nyári szerzemény, Neto teljesítményére sem lehet sok panasz, azonban ter Stegen földöntúli formát mutat eddig. A Barcelonának hosszú évek óta nem volt ilyen megbízható, bakiparádé-mentes, magabiztos egyese. A védések terén nagyszerű - kézzel-lábbal bárhova elér -, illetve a hátsó alakulatot is képes segíteni a pontos passzaival, és higgadtságával. Eddig 8 alkalommal sikerült gól nélkül hagynia az ellenfeleket, ezzel ligaelső a kapusok közt.

Aktuális állás:
Valencia 0-1 Barcelona

KözéppályaMűvészek a jó munkás emberek ellen

A hazaiak középpályájára nem a labdatartás, és a kreativitás, hanem az elképesztő mennyiségű meló jellemző. Mind Kondogbia, mind Parejo fel-le rohangál majd várhatóan az egész mérkőzés során. Aktív részesei lesznek az offenzíváknak, és baromi sokat fognak ütközni az ellenfél támadásépítéseinél, kontráinál. Ráadásul mindketten távolról is veszélyesek, lesz velük bajuk a katalánoknak.
A gránátvörös-kék szurkolók egyik legnagyobb problémája a közelmúltban:tikitaka.jpgValóban nincs már annyi 70-80%-os labdabirtoklás, talán nincs is több látványos kényszerítő, és passzjáték, és eltűnt a régi dominancia, de ez a Barca középpálya még mindig top 3 Európa szerte - szerintem. Nem kevés Bajnokok Ligája, EB, és VB győzelem focizgat együtt hétről-hétre. Tény, Iniesta már nem fut végig 90 percet, Rakitic is kicsit nagyobb fókuszt helyez a védekezésre, és hiányzik a motor, Xavi. De ahol a Jászai Mari-díjas Busquets szűr, és kápráztatja el a nézőket testcseleivel, ahova Paulinho 4 góllal száll be a padról, ott nincs sok gebasz. Főleg, hogy a soha véget nem érő passzolgatások helyett, idén jóval célratörőbb focival rukkolt elő a középfront. Nálam ez a nyerő faktor.

Aktuális állás:
Valencia 0-2 Barcelona

Támadók - Messi ezt is megoldja?

Ha ő nem, akkor ki? Suárez szörnyen kezdte a szezont, egyáltalán nem így ismerték meg őt a Barca szimpatizánsok. Nincs meg az az élesség a játékában, hiányzik a gyilkosösztön, a vágy, hogy gólt szerezzen minden támadásban. Persze az is közrejátszik, hogy Lionel "Végre Aláírtam a Szerződéshosszabbítást" Messi szerepel inkább középen, az uru pedig kitolódott a szélre, ráadásul a combjával is adódtak gondok. Egyelőre leginkább az argentin zseninek köszönhető, hogy a Barcelona szerezte a legtöbb gólt a bajnokságban.
Ezzel szemben Valenciában egy hihetetlen támadósor állt össze. Simone Zaza élete formájában játszik, és kegyetlenül használ ki minden alkalmat, amikor a kapu elé kerülhet. Guedes a sztárlét kapujában tökéletesen bizonyít eddig, elképesztő érzéke van a játékhoz. Rodrigo pedig végre ideális társak mellett megmutathatja sokoldalúságát. Ezt a kategóriát a Valencia nyerte. "Oké, de figyu, azért Messi..." Nem!

Aktuális állás:
Valencia 1-2 Barcelona

comp3.JPG

És ebben nincs is benne Santi Mina 5 gólja...
|Kép:bleacherreport, as.com feldolgozva a WGB blog által

Aktuális forma

Abba felesleges belemenni, hogy melyik gárda hány győzelemmel-döntetlennel áll, mindkettő zseniális eredményeket mutathat fel, és semmivel sem kevesebb az egyik teljesítménye a másikénál. Viszont van egy szempont, amelyben láthatunk egy böszme nagy különbséget.
Vegyük példának a Barcelona középpályásának, Ivan Rakiticnak a novemberét. A hónap elején Barcelonában játszott a Sevillával szemben, onnan elment világbajnoki pótselejtezőre Zágrábba, innen tovább a válogatottal Athénba, majd vissza Katalóniába edzésekre, később irány Madrid (Leganés), vissza Barcelona, egy kis BL Torinoban, megint Barcelona, és most Valencia. Azt hiszem, egy ilyen november után csak feküdnék az ágyamban magzatpózban, és kizárólag a macskám társaságára vágynék, aki mindig megért engem. Természetesen ilyen a profi sportolók élete, ez tiszta. Viszont a valenciaiak fincsin kipihenve várják a nagy csatát kevés válogatott játékos, és Bajnokok Ligája szereplés nélkül. Ezt nagy előnynek érzem, és nem lennék meglepve, ha a hazaiak még a 93. percben is minden labda után teljes erőbedobással sprintelnének.

Vége:
Valencia 2-2 Barcelona

 

Azt gondolom, ez lesz az összecsapás végeredménye. Hogy szemléltessem, nem csak a levegőbe dobálózom a tippjeimmel, és az olvasóval együtt izguljak én is a saját pénzemért, a feleségemmel gondosan összekuporgatott vagyonunk felét felpakoltam erre a kimenetelre - ha nem hiszed, lásd a lenti képen. Tegyétek meg Ti is, és szorítsunk együtt vasárnap este a spanyol bajnokság eddigi legizgalmasabb, legjobban várt mérkőzésén, az éllovas és a második párharcán!

tipszmiksz2.jpg

nesetezsémret ze kasc cciv

 

Statisztikai forrás: squawka.com, whoscored.com, transfermarkt.com
Borító: fcbarcelona.com, valenciacf.com képei feldolgozva a WGB blog által

A bejegyzés trackback címe:

https://whosgotballs.blog.hu/api/trackback/id/tr8313365135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása