Who's got balls

#35 Anthony Davis, akiről a Monstarokat formázták

2018. február 27. - Bento Luccio

Boogie Cousins január végén szakította el a bal Achillesét, így az ő Playoff reményeivel együtt a Pels álmait is temetni kezdte a legtöbb hozzáértő -, és a többiek. Persze arra lehetett számítani, hogy a keret másik monstruma, a sztenderd kettő helyett egy szemöldökkel rendelkező Anthony Davis átkapcsol Terminátor-fokozatra, de a februári játéka minden elképzelést túlszárnyalt. "Ezért vagyunk itt, hogy amikor eljön április 12-e, még mindig a nagy képben legyünk!" - mondta Davis a hétfő esti ámokfutása után. Néhány hihetetlen adat AD, és a New Orleans formájáról.35cov.jpg

A hónap legjobb játékosa nyugaton

Nem is kérdés. Bár barátja sérülése, és az emiatt egyre erősödő csere-kacsák jól láthatóan negatív hatással voltak teljesítményére, mégis a kisebb sokkból felocsúdva hátára kapta csapatát, és zsinórban hat győzelmet húztak be. Mindegyik összecsapáson kétszámjegyű lepattanóval dicsekedhetett, és ezek mellett 4-szer (!) legalább 40 (!!!) pontot szerzett.

A teljes hónapot tekintve ő volt a legjobb scorer - 35.9 pont -, ő szedte a 3. legtöbb lepényt - 12.8 -, 4. volt blokkokban - 2.4 -, illetve második labdalopásban - 2.6 -, utóbbi egy magasembernél extrán kiemelendő. Mint ahogy az is, hogy utoljára Steph Curry tudott 35 dobott egység felett átlagolni egy naptári hónapon belül, ez 2016 februárjában történt.

Bár tény, hogy nem az NBA krémje ellen sikerült összehozni a hatos win-streaket, viszont ismervén a csapat körüli állapotokat, valamint hogy ez a leghosszabb győzelmi sorozat az egyesület történelmében - mióta Pelicans a csapat neve -, úgy már elismerően tudunk csettinteni egy "hmm az igen"-nel megspékelve.

Február 26. mától hivatalosan AD-nap!

davisstat.jpg"NBA kettőkáztam egy picit"| Kép: SBNation Twitter

Aki nem látta a meccset, az valószínűleg a kávé+müzli utáni szokásos reggeli rituálé közben nézegette az éjjeli eredményeket. Itt jöhetett a nap első "hmm az igen"-es csettintős bólintása, mikor belefutott Devin Booker box-score statisztikáiba: 40 pont, 10 lepattanó, 7 gólpassz, 50%-os mezőnymutatóval, az már valami, de akkor mégis hogy kaptak k... JA, HOGY ANTHONY DAVIS! Utoljára Bob McAdoo volt képes ehhez hasonló számokat pakolni a statlapra 1974 februárjában, ő 52 pontot, 22 lepattanót, és 7 sapkát osztott ki. Azóta senki. Sem Shaq, sem Robinson, sem Kareem, senki. Ezért nem beszél senki szegény Devinről...

Néhány érdekesség a fenti számokról:

  • Március 11-én még csak 25 éves lesz, és a mai már a harmadik 50 pontos, 10 lepattanós mérkőzése
  • Az utóbbi 10 évben senki nem szerzett úgy 50 pontot, hogy egy sikeres triplát sem dobott volna; Allen Iverson 2007. december
  • A meccs folyamán 17 személyi hibát ütöttek rajta - a Suns 3 magasa, Bender, Chriss és Len mind kipontozódtak

Még egyszer: csak 25 éves lesz!!!

Man of Steel - mert Henry Cavillnél AD sokkal hitelesebb Superman lenne

The Brow fizikuma egész egyszerűen emberfeletti. Ezt bizonyítják a februári számai is:

  • 19,4 pontot átlagol a festékben, ebben a kategóriában is természetesen a legjobb. Közel 4 egységgel előzi a második Julius Randle-t.
  • Amellett, hogy a palánk közelében kiváló hatékonysággal fejezi be az akcióit - 73%-os dobásmutató közelről -, a gyors leindításos kosarakban is az 5. legjobb volt e rövid hónapban - 4,5 pont meccsenként.
  • 8,6 személyi hibát ütnek rajta átlagban, ebben is magasan első - Harden who? Mellesleg egész évben ő a második ebben a kategóriában, épp lábadozó csapattársa, Boogie előzi a begyűjtött faultok tekintetében.
  • A harmadik legtöbb percet tölti a parkettán februárban.

Az utolsó infora szeretném felhívni Alvin Gentry figyelmét - hidd el, olvassa -, hogy K&@%$RA FIGYELJEN ODA DAVIS MEGFELELŐ PIHENTETÉSÉRE! Már csak azért is, mert a hónapban legtöbb percet labdázó Butlerrel láttuk, hogy mi történt. És Cousinsnál is.

Amikor csak teheted, hallgass Skip Baylessre!

A Fox Sports szakija egy zseni, semmi kétség. Épp egy hete mondta meg a tutit:

Ámen.

Who's da real MVP?

James Harden. De mi van, ha... mi van, ha valamiért mégsem? Mert tételezzük fel, hogy a Rockets elveszíti ligaelső pozícióját, és nem fog már olyan effektíven dobni, és nem fújnak rá minden a fejemet a védőbe dörzsölöm ugrás közben típusú bosszantó személyit (esetleg +10 alá esik a NetRTG-je, plusz 60% alá a TS-e). Tegyük fel, hogy a két lábon járó tripla-dupla, Westbrook a februárihoz hasonlóan förtelmes hatékonysággal termeli tovább saját kedvenc statjait, emiatt kikerül a látószögből. Vagy Lebron... ja nem, ő most nem.

De nem is biztos, hogy szükség van a fenti harcosok hanyatlására. A NOP jelenleg az 5. helyet foglalja el a nyugati konferenciában. Karnyújtásnyi távolságban van a 3. hely - 2 meccsel megy a Butler-mentes Minny, másféllel a Spurs 'B' csapata. Mekkora sztori lenne, ha a másik szupersztárját mellőző, lesajnált Pelicanst behozná Anthony a Rockets-Dubs kettőse mögé a képzeletbeli dobogó alsó fokára? Nagy. Imádná a teljes NBA társadalom, és sok döntéshozót elbizonytalanítana, vagy akár meggyőzne egy ilyen performansz. 

Mindenesetre csapattársa, Jrue Holiday már beállt a sorba: "Josh Jackson megkérdezte tőlem, amikor AD 50-nél járt. '50-et dobott?' Én meg: "szétszed titeket. Az összes magasotokat kipontozta." Ez Anthony. Köszönöm neki. Köszönöm Anthony!"


cousinsjersey.jpg

 

Forrás: espn.com/nba, basketball-reference.com, stats.nba.com
Borító: nba.com/pelicans

A bejegyzés trackback címe:

https://whosgotballs.blog.hu/api/trackback/id/tr10013701912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása