Who's got balls

#16 Megérik a pénzüket!

A nyári igazolások legjobbjai a Ligában

2017. november 02. - Bento Luccio

Minden kezdet nehéz. No, meg egy fecske nem csinál nyarat. Időbe telik hozzászokni az új légkörhöz, az időjárási viszonyokhoz, a menetrendhez, a zuhanyzói szokásokhoz. Aztán a formációban, stratégiában betöltött szerepet is meg kell érteni. Néhány új szerzeménynek ezt sikerült meglépnie, sőt! Ezek a játékosok azonnali impactot hoztak csapatuk játékába, és az eddig elért eredményekből aktívan kivették a részüket. Kik néznek ki legjobban 10 fordulót követően a friss húsok közül Spanyolországban?

16cov2.jpg

Iván Cuéllar - Leganés, kapus

A Leganés gondoskodott arról, hogy megszilárdítsák a hátsó alakulatot, és úgy tettek, ahogy egy betonvédelem kiépítésekor tenni kell: szereztek egy remek kapust. A Gijonnál feleslegessé váló Iván Cuéllart szerződtette a Madrid melletti kisváros csapata igencsak jutányos áron - ingyen. Cuéllar őrült számokkal rukkolt elő az első 10 mérkőzés során:

  • 7 kapott gól nélküli meccs - ebben Ter Stegennel együtt a liga élén vannak
  • 5 elszenvedett gól - Ter Stegené mögött a 2. legjobb mutató
  • 1 megfogott tizenegyes

Utóbbi a leggyönyörűbb. Művészet, ahogy becsokiztatja Manu Garciat a lövés előtti másodpercekben, aki bár próbál higgadt, és kemény maradni, végül egészen szörnyen végzi el a büntetőt. Trash talk level 1000000.

Diego Llorente - Real Sociedad, védő

A Real Madridtól érkező Llorente a Primera Divisionban, és az Európa Ligában lejátszott 10 gyepre lépésekor 5 jegyzett találata miatt emelkedik ki a mezőnyből. Habár a védekezésben nyújtott teljesítménye kifejezetten pocsék - ez relatíve fontos egy középhátvéd esetében. Mindenesetre az érte kifizetett 7 millió euró nem tűnik kidobott pénznek, rejlik benne még lehetőség. Az egyszeres spanyol válogatott a rögzített szituációknál nagyon hasznos ember lehet.

Dimitrios Siovas - Leganés, védő

(Bevallom, egy kicsit csaltam, és még fogok is)
Siovas már az előző szezont kölcsönben töltötte a Leganésnél, ám az egyesület végleg megszerezte a görögöt idén nyáron. Ő nem arról gondoskodik, hogy az egyszeri futballszurkoló kegyeiben járjon, és szemet gyönyörködtető megoldásokkal, káprázatos cselekkel boldogítson minket. Siovas kemény, magas, masszív, tipikus görög középhátvéd, akivel nem szeretnél egy fejpárbajba kerülni (70%-ban nyeri ezeket, abszolút ligaelit). Amikor Dimitrios pályára lépett, mindösszesen 3 gólt kapott a Leganés - többek között a Bilbao, és az Atlético támadóit sikerült nulláznia barátjával, Cuéllarral.

Unai Nunez - Athletic Bilbao, védő

Újabb baszk tehetség a láthatáron! A klub nevelése, Unai Nunez ebben a szezonban debütálhatott a nagyok soraiban, és egyelőre úgy tűnik, a Bilbao rátalált Laporte fix hátvéd párjára. Nunez eddig mind a 10 meccset végigjátszotta a bajnokságban, volt már a mérkőzés legjobb embere - a Real-verő Girona ellen -, egy nagyszerűen passzoló (81%-os pontosság), melós játékost nyertek vele a baszkok. Ha végre kihasználja a Bilbao a temérdek helyzetét, akkor talán érkeznek a jó eredmények is. Ez Nunezen eddig sem múlt.

Nélson Semedo - Barcelona, szélső

Miután a Barcelonanak nem sikerült megszereznie Bellerint, a 24 éves portugál jobb szélsőre esett a katalánok választása. Nelsinho bizonyította, hogy képes betölteni a Dani Alves távozása óta fennálló űrt a jobb hátvéd pozíciójában. Védekezésben, és a támadójáték szupportálásában is tudja kamatoztatni gyorsaságát, bárhova képes odaérni, és zavart kelteni az ellenfél rendszerében. Nelsinho kvalitásai egyelőre kevésbé láthatóak a számokban, ellenben a szemteszt alapján "jeles" az eddigi játéka.

Geoffrey Kondogbia - Valencia, középpályás

Kondogbiaról esett már szó a WGB blogban. Továbbra is remekel a francia box-to-box középpályás, eddig 2 gólnak és egy asszisztnak örvend, igazi motorja a Valencianak. A Liga középpályásai közül neki van a harmadik legtöbb szerelése - szám szerint 23. Úgy fest, hogy az Internél történt fiaskó után a srác magára talált, ezzel a teljesítménnyel pedig számíthat majd Didier Deschamps meghívójára a jövő nyári világbajnokság kapcsán.

kondog.jpg

Kép: facebook.com/valenciacf.en

Paulinho - Barcelona, középpályás

Nem bújtam volna a brazil bőrébe augusztus környékén... Amilyen fröcskölődést, és gyűlöletet váltott ki az ő Barcelonaba költözése - leginkább a katalán drukkerek részéről -, az valami egészen új volt számomra. Tegyük hozzá, hogy magam sem bíztam Paulinho beilleszkedésében a Barca taktikában. Emberünk felkötötte a gatyeszt, és minden egyes pályán töltött percével igazolja, hogy Bartomeu csak nem nyúlt annyira mellé a szerződtetésével. Bár nem számít alapembernek, mégis csapatában ő - és Suárez - a második legeredményesebb Messi mögött (3), ráadásul volt mérkőzést eldöntő gólja is a Getafe ellenében. Paulinho felszántja a pályát, igazi harcos, szüksége van a Barcanak egy ilyen karakterre. Az eddigiek alapján ő a legjobb nyári igazolása a gránátvörös-kékeknek. Visszaszívom korábbi kritikáimat.

paumeme.jpg

Goncalo Guedes - Valencia, szélső

Guedes akár a következő generáció portugál válogatottjának vezérévé válhat. A 20 éves fiú hatalmas tehetség, nemcsak a blogon, hanem a közösségi médiában is írtam már a hihetetlen képességeiről. Remekül passzol - 11 kulcs átadás -, testcseleivel egy pillanat alatt becsapja a védőit, kiváló rúgótechnikája van, mindkét oldalon bevethető villámgyors szélső. Nem hiszem, hogy részletezni kell, kinek a játékára emlékeztet a Valencia kölcsönjátékosa. Mindenesetre az a bizonyos illető akár szívesen játszana is vele egy csapatban.
8 összecsapáson 3 gólt és 5 gólpasszt íratott fel a statisztikai lapjára. A PSG pedig dörzsölheti a tenyerét, mert 2018 nyarán visszatér hozzájuk egy sztárpotenciállal rendelkező ifi, akiből - "legrosszabb esetben" - tovább gazdagodik a Katar állam.

Andrés Guardado - Real Betis, középpályás

Hiba lenne kihagyni ebből a felsorolásból a harmadik spanyol klubját fogyasztó Guardadot, aki 6 gólpasszal, és 15 kulcspasszal vette ki a részét a Betis eddigi kiváló szerepléséből. A mexikói középpályás már 31 éves, ám az érte kiadott 2,5 millió euró aprópénz, pláne amíg ilyen eredményesen segíti társait.

Simone Zaza - Valencia, csatár

(Igen, ez is csalás)
Költözni nem a legjobb élmény. Az utóbbi 8 évben kereken 10 alkalommal volt szerencsém új lakásba telepedni, és nem kifejezetten kedveltem egyik alkalmat sem. Stresszes, koszos, hülye cuccok kerülnek elő, nem jó. De mit mondjon erre Simone Zaza? Akinek minden átigazolási időszak egy kisebb trauma, és mindig ott lóg a levegőben, hogy vajon sikerül-e meglévő csapatában maradnia, vagy kezdheti újra dobozolni az étkészletet.
Ám végre feltűnt Zaza szerencséjének a csillaga! Immáron úgy néz ki, hogy az olasz támadó otthonra lelt Valenciaban, hála Marcelino rendszerének. Bár az előző fél évet már itt töltötte Zaza, ezért nem számít teljesen új szerzeménynek, de már 100%-ban a Denevérek birtokolják a játékjogát. 9 fordulót követően 9 gólnál jár, az utolsó 5 mérkőzés mindegyikén sikerült betalálnia. Szeptember hónap legjobb játékosának választották az olaszt a spanyol ligában. 
Az egyetlen dolog, ami miatt hiányérzetem van, hogy régen láttam őt büntetőt rúgni. Valamiért az az érzésem, hogy már ott is egy hatékonyabb módját választaná az elvégzésnek.

giphy_5_1.gif

Maxi Gomez - Celta Vigo, csatár

A 21 éves, uru srácról születtek már itt dicsérő szavak. A center elképesztően tehetséges, minden porcikájával képes a hálóba juttatni a labdát, ezt 6 alkalommal bizonyította már az idény során. Sajnos szeptember vége óta kisebb visszaesést lehet tapasztalni a teljesítményében, gólt sem lőtt már bő egy hónapja. Az a probléma, hogy a gólszerzésen kívül semmi másra nem lehet használni őt a pályán. Nem tud passzolni, nem veszi ki a részét a védekezésből, őt kizárólag a kapu előtt találod meg.
Ettől függetlenül egyértelmű, hogy van benne bőven potenciál, remélhetőleg hamarosan látunk tőle még többet.

 

Marceliona - Valencia, vezetőedző

Az újonnan érkezők feje nem is lehetne más, mint a csodatevő Marcelino. Aki újra életet lehelt a Valenciaba, és veretlenül, a második pozíciót foglalja el velük a táblázaton. Aki egy rendkívül hatékony támadósort, és középpályát volt képes összerakni fiatalokból, és a lesajnált sztárokból. Akinél nem léphetsz pályára 9,5%-os testzsírszázalék felett.

A legjobb igazolások kezdője:

kezdo111.jpg

 

(Forrás: squawka.com, transfermarkt.com, whoscored.com)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://whosgotballs.blog.hu/api/trackback/id/tr7513120068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása